Höstens första auktionskap.

Browse By

Har roat mig med att titta på malmöauktionen klicka förbi, live så att säga via nätet på Auktionskompaniet.se. Jag och mamma satt och gissade vad saker skulle gå för och den som kom närmast klubbat pris vann.

Gjorde det mest för att se om mina inropsuppdrag hade en chans, men upptäckte naturligtvis saker jag ville ha. Exempelvis en ursöt liten katt-tekanna!

Jag glömde helt bort att titta på den när jag gick förbi auktionskammaren med Perl igår, så jag vet inte om den var lika söt i verkligheten, men det är bara att gratulera vem det nu var som ropade in den för endast 450 sek.

Det är ju inte det lättaste att ta Perl förbi auktionskompaniet, jag hör mig själv säga “pilla inte sötis” ungefär var tredje sekund, och Perl skulle ju inte vara sämre själv och mopsade upp sig mot en dam som kärleksfullt smekte en fin vas hon funderade på att bjuda på. “Inte pilla!” hojtade Perle strängt och viftade med pekfingret. Man vill ofta sjunka genom jorden som mamma.

Perl spanar gärna efter saker som hon själv vill ha – hennes favorit var denna ljusskrona i nygotisk stil och jag var helt med på noterna tills jag kom på att jag har ingen aning om var den skulle hänga.

Att lämna inropsuppdrag har sina för och nackdelar – jag hade lagt ett uppdrag på 12 ursöta bestick i pärlemor, dessertkniv och gaffel. Någon i lokalen såg väl när det ropades upp och insåg kanske just då att de var ursöta, och fick dem för endast femtio kronor mer än vad jag budat. Aj!
Men jag tycks ha kammat hem ett gäng udda – och mycket vackra – buljongkoppar, mocka-koppar och blandade fat till ett mycket överkomligt pris, så jag är hur nöjd som helst i alla fall. 🙂 Här skall drickas té med lyxig guldkant i höst, trots att jag inte kan hälla upp det ur en söt liten Tjeckoslovakisk katt-kanna.

Read previous post:
Hösten är här, dags för kantareller!

Det är en kass bild men en herrans bra reklam. Smörstekta kantareller - ja, det blir godare. Så sant! Vad...

Close