Browse By

No train today, my love is far away….

Jojo, jag trodde faktiskt efter ha fastnat i Stockholm och ändrat biljett på centralen igår att jag skulle vara på väg hem idag.

Men icke, istället fick jag uppleva min egna lilla “groundhog day“, komplett med tidig morgon, packning, SJ.se kollning och en resa till centralen med baby och katta i högsta hugg bara för att där mötas av en skylt där det står att alla tåg lägger av vid Nässjö. Vadfarao? Nu igen? Vänta är det tisdag idag?

Tåget inställt!

Hur kunde detta gå till då? Vi knatar in till SJ Info som nu inte har en tvåtimmarskö och frågar vad vi skall göra. …..- “Jo hej, ( brett leende) igår är vi kom hit så såg vi på skylten att trafiken stannade i Nässjö och det inte fanns bussar…”
SJinfo: -“Jo visst fanns det ersättningsbussar!”
Jag: -“Eh, nej det gjorde det inte.. men ..”
SJinfo: – “jo, när var det?”
Jag: -” samma tid som nu, fast igår, men..”
SJinfo: -” ja jag var här sen elva igår och visst fanns det bussar!”
Jag (smått irriterad över att bli avbruten och emotsagd innan jag ens fått framlägga mitt ärende): -“Jaja, spela roll, när vi pratade med SJ info via telefon igår fick vi nya biljetter för idag, och vi kollade på nätet innan vi kom hit men det är först nu vi får läsa att det går bussar från Nässjö. Det borde kanske stå på webben…”
SJinfo: -” Men det gör ju det.”
Jag: -“Nej. Visa mig.”
SJinfo: – (knappeliknapp) “Här!”
Jag: (ännu mer irriterad nu) “Ok, gå till SJ.se, tryck på den första informationen du ser om trafikstörningar och läs sedan där. Där står det inte. Där borde det stå, men där står det inget!”

Hon höll med så smått att det var kanske inte så bra. Efter ett antal avbryt medan jag talade igen fick jag i alla fall förklarat att jag inte har så mycket emot att vänta tills jag kan åka i ett sträck, Stockholm-Malmö. Hellre det än att dra av bäbis och katta och väskor och fler därtill någonstans i Nässjö och släpa det till en buss. Jag har ju konstaterat tidigare att när bussar ersätter tågtrafik är det alla man – och kvinna med bäbis – för sig själv. Det finns ingen bärhjälp, vilket är jobbigt nog, men att sedan se folk slåss om att springa först ombord utan att ens fundera på att hjälpa någon som släpar bäbis och väskor får mig bara på kulsprute-humör. Det finns varken gentlemen eller kvinnor numera tycks det som, det var i alla fall stor brist på dem sist då jag stod och väntade på ersättningsbussar med vagn och bäbis mitt i smällkalla vintern på Svågertorp station och alla som inte satt i rullstol eller hade vagn med sig mer eller mindre klättrade över varandra i pöbelhög för att komma först upp på bussen utan en tanke på oss med hjul som de knuffade undan. Så nej, den sitsen vill jag inte befinna mig i om jag kan hjälpa det.

Nej, det var bara att boka om, SJinfo föreslog Fredag då tågen förmodligen kommer att köra hela vägen “men jag kan ju inte lova något för det kommer en storm till på Torsdag” och jag blundade och försökte tänka bort att hon överhuvudtaget sa så för det var ju lite att utmana ödet.

Perl har hittat apelsiner


Nå. Vi fick i alla fall en god kaffe. Igen.

Men hur sjutton hittar man så fel på SJ.se då? Jo, man har resfeber och följer den största synligaste oväderslänken på hemsidan, såhär:


Där står det ju Trafikinformation – effekter av tidigare oväder och det låter ju precis som det man söker. Väl inne där ser man detta – en lång lista av inställda tåg.


Och noterar att man är i rätt område på webbsajten, för det står ju SJ Startsida – Trafikinfo – Trafikstörningar i den lilla navigationsraddan uppe till vänster. Logiskt ju! Högst upp bland navigationsknapparna lyser “trafikinfo” gult så man vet att man hamnat rätt. Eller så trodde i alla fall jag.

Men, det är inte alls där man skall läsa, utan man skall tydligen ned på samma nivå i sajt hierarkin, fast på nåt annat vis. Genom att söka. Okäj… Fast inte genom vilken sök-låda som helst inte. Utan bara denna – som man hittar om man klickar “trafikinfo” i övre knappmenyrad, sedan kommer man till nån sida med miljöbild på och två länkar under det och där kan man klicka för att söka. Lätthittat. Inte.

Sökning på SJ sidan


Som SJinfo damen hittade och visade mig att det visst stod om ersättningsbussar efter Nässjö. Det gör det om man söker där:

resultat


Jag sa till SJInfo-avbrytaren från ensamheten att det var helt ologiskt att man inte hamnade direkt på just denna sök när man klickade på trafikinfo på första sidan, och hon måste ha lyssnat och vidarebefodrat detta för nu minsann, hoppar denna länk direkt till sök. Bra, inte för att jag får min morgonsömn eller taxi-pengar tillbaks för det, men några andra kanske slipper ränna runt.

Jag har det ju bra i Stockholm och behöver ju inte skynda mig ned till Malmö, så jag väntar tills den här dumma stormen lugnat ned sig lite.

Read previous post:
Dagens Östermalmare

Jojo, allting går att sälja med mördande reklam vet ni. Sett utanför Citizen Tobak på Linnégatan, Östermalm. *edit - Åsa...

Close