Browse By

Skräddarsydda morgontidningar

Jag sitter vid frukustbordet hos mamma och läser högt om “Täppas byxproblem” i DN, skrivet av Peter Wolodarski. Peters slutpoäng är “Ring P1 borde skaffa sig en programledare istället för en olustig byxkontrollant” och vi håller med.
“Den där Peter skriver ofta bra” säger mamma, “om jag byter tidning är det han Malin Siwe och Hanne Kjöller som jag kommer att sakna.” Då slår det mig att dagstidningarna borde göra vad gjorde på Adland för länge sedan – gör en “personlig” RSS fil för varje skribent! Låt prenumeranter webb-premma på DN light (kanske fem flöden) DN medium och DN allt, som bredbandsbolagen gör och välja vilka skribenter de vill läsa. Man skulle kunna läsa SvD och DN “light” samt ta hem Sydsvenskan på papper, till exempel. Skräddarsy sin morgontidning!

Det var i Januari 2005 som jag byggde RSS av alla för alla på Adland. Jag har märkt att folk väljer vissa skribenter, samt att kolla komentarerna på sina egna inlägg (ganska smart), och en handfull visar upp sin a egna “ratings on adland” etc som jag gör här på sina egna bloggar, men populärast av de “skräddarsydda” flöderna är fortfarande reklamfilmernas egna flöde.
Det är svårt att säga om den enorma valfriheten är populärt, ett fåtal använder dessa flöden och sajten har hur mycket trafik som helst, men som jag ser på saken spelar det ingen roll hur många som nyttjar RSS buff√©n, bara att dom som gör det gillar det. 😉 Jag visste ju redan från början att göra ett flöde för varje inläggs kommentarer var ju överkurs, men det var allt eller inget vet ni.

Enda problemet jag kan se är att skribenter måste bli sina egna varumärken i slutändan, istället för hela tidningshus. Men nu när alla är sin egna “brand” så blir det nog så i alla yrken, snart.

Apropå skräddarsy och ingenting, jag håller fortfarande på och pular här så bli inte förnärmade om ni inte hamnat i listan “mates I’ve met” eller Pals IRL&URL än. 😉 Du skall såklart vara med Deeped du vet ju att jag är Researcher-beundrare! 😉

Read previous post:
Perl, Stockholm
Perl på balkongen med Henry1

Det bästa Perl vet är att sitta på balkongen, för då kan hon se de stora barnen leka på gården...

Close