Resumé : Åsk Wäppling - Reklamvärldens outsider

Resume solglas

Resumé : Åsk Wäppling - Reklamvärldens outsider

"I Resumés helgintervju berättar frilansande art directorn Åsk Wäppling om sin konstanta beundran för reklamens kraft, utanförskap i reklambranschen och sitt livsprojekt Adland." 

Artikeln finns här på Resumé och under denna länk arkiverat
 

1977 i Raleigh, North Carolina. En femårig Åsk Wäppling spelar in ett band till sin mormor Aina på andra sidan Atlanten. Under inspelningen är det något som fångar hennes uppmärksamhet. Mitt i sin berättelse stannar hon upp för att sjunga med i den reklamjingel som spelas upp på TV:n bakom henne.

Många barn fascineras tidigt av de otaliga reklamjinglar som snurrar runt ute i etern. För de allra flesta stannar fascinationen och hypnosen bryts när man blir äldre. För Åsk Wäppling har den perioden aldrig infunnit sig. 35 år senare är hon fortfarande barnsligt betagen av kraften i reklam. Sen barnsben har hon hoppat av bussar för att fota reklam, fokuserat på reklampauserna under filmer och spenderat sina utlandssemestrar framför TV:n i jakt på bra reklamexempel.

– Det är nog många i branschen som har formgivning eller skrivande som sitt stora intresse. Reklamen kommer först i andrahand och fungerar som ett medel till att få hålla på med det man vill och dessutom få bra betalt. Konst eller novellskrivande håller man på med på fritiden istället. För mig har det alltid varit reklamen i sig som är det intressanta, m

Comment:0

Dabitch.net is a small collection of my work and shop

CONTACT US

Åsk Wäppling

+1 ‪(310) 570-2614‬

dabitch@dabitch.net