Juldramatik, lussekatter och barnsjukhus

dabitch Dec 26th 2006

26-12-06_1714.jpg
DSCN1727-800x900.jpg


Vi hade en riktigt trevlig julafton, mormor hade köpt hem lite skinka för att slippa hålla på med storkök och jag lagade renfilé till middag. Bakade lagom många lussebullar - okej, det kanske var tvåhundra jag kan ju inte låta bli - och öppnade klappar när vi kände för det.

Perl inspekterar Lussekatterna som jäser på bänken, snart klara!

Sen var det bara att lata sig in i mellandagarna. Vid läggdags idag blev Perl så busig att hon bara ville springa i cirklar runt vardagsrummet. Hon tröttar väl ut sig, tänkte jag, och busade med henne. Då tog hon i lite för mycket och snavade, föll med huvudet före mot skänken, och slog pannan blodig mot ett handtag! Ojoj! Vi plåstrade om och hade oss, taxi ringdes och vi drog i ilfart till St Göran där jag ville se om man behövde sy eller limma. Vid det här laget hade Perl helt glömt att hon slog i pannan och var mer intresserad av deras julgran. Doktorn tyckte att jag tejpat hennes sår riktigt bra, samt att jacket var för litet för stygn eller lim, så sköterskan la bara om plåstret och så åkte vi hem igen.

Tack och lov slog hon sig inte så hårt att vi behövde oroa oss för eventuell hjärnskakning, men jag oroar mig att hon får ett ärr i pannan stackars lilltösa. Vi behövde inte ens vänta särskilt länge på St: Göran, man får ju hoppas att det betyder alla små mår riktigt bra i dagarna! God fortsättning!

På St Göran var granen i väntrummet Perls favoritleksak.