Om Åsk Dabitch Wäppling

Nåh, jag har blivit skarpt tillrättavisad av flera nära vänner att jag bara måste ha en såndär "about me" page som "alla" har. "Inte undra på att folk inte vet vem du är" har de sagt, "Du är så himla hemlig". Det håller jag inte med om. Sajten jag grundade 1996 finns i Wikipedia på tre språk:

Om Åsk Dabitch Wäppling

Nåh, jag har blivit skarpt tillrättavisad av flera nära vänner att jag bara måste ha en såndär "about me" page som "alla" har. "Inte undra på att folk inte vet vem du är" har de sagt, "Du är så himla hemlig". Det håller jag inte med om. Sajten jag grundade 1996 finns i Wikipedia på tre språk: Adland på Engelska, Adland på Danska och Adland på Svenska. Jag finns i wikipedia på två språk:Åsk på svenska och Åsk på engelska.
Jag har, som min Linkedin-sida informerar om, pluggat i New York och London, samt arbetat i Holland, Sverige, Danmark, England, frilansat lite i USA och varit Art contact på distans åt Maisonneuve i Kanada. Jag är en Art Director i reklambranschen. Jag har alltid varit helt sjukligt intresserad av reklam, och då särskilt reklamfilmer, sedan jag var mycket liten, detta skyller jag på mamma som måste ha tappat mig på huvudet. Jag har suttit i Guldkornsjuryn, målat en jättelik cosmonaut på väggen och seedat reklam på nätet, allt från Coca Cola till MTV. Jag är lätt nördig, brås på far. Förutom att jag sköter adland själv, från hårdvara till mjukvara, eller i detta fall en mjuk svamp i hårdvaran, så har jag skrivit en del i boken unleash the power of RSS redan -05, och the Director Technical Services, GorillaPark Henrik Brameus har sagt "Åsk did Web 2.0 long before anybody knew what that was" då han fick se mina planer på Adlands sociala funktioner innan jag kodat det färdigt i 1999.
Det där med brås förresten, jag är ju en AD som alltid har tecknat och gått i "konstnärliga" skolor, utan någon som helst utbildning var det gäller datorer (om man inte räknar att jag pluggade "basic" i computer science i sjunde klass), att brås på mammas envishet har hjälpt en hel del här. ;)

Om man googlar mitt namn finner man reklam jag har gjort i en bok om reklamtypografi, att jag samlar på datavirus, jag har startat trådar varnat om creative commons "landmines", jag har diskuterat spam taktiker i Wired, och jag listas som en "real life heartless bitch" på HBI - No, Dear. These Are The Muscles I developed from punching out guys like you." - samt att jag tycker Östermalm var bättre förr (underförstått: innan allt byggdes igen och stadsdelen invaderades av stekare med new no money) Vill man läsa en del av krönikorna jag skrev i Resumé kan man söka här. Pytt! Jag är inte ett dugg hemlig! Nå, så det var min "about" page. Vet inte om jag behöver tillägga nåt annat.
Jo! Jag är allergisk mot svarta vinbär. Det står nog ingen annanstans, möjligen någon sjukjournal. Nöjda nu?

Great! You’ve successfully signed up.

Welcome back! You've successfully signed in.

You've successfully subscribed to Dabitch.net.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Success! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.