Jag har newsmillat. Men jag glömde att "milla"

Jag har langat upp ett inlägg på newsmill: Tim Tebows anti-abortreklam slår in dörren för politik under super bowl.

Jag har newsmillat. Men jag glömde att "milla"

Jag har langat upp ett inlägg på newsmill: Tim Tebows anti-abortreklam slår in dörren för politik under super bowl.

Jag har ju som bekant super bowl på hjärnan så här års. Schyman har ju onekligen en poäng i sitt newsmillinlägg om de mindre partiernas vara eller icke som reklam i TV-rutan, men det är inte bara "demokratin som har flyttat ut på nätet" utan även den gamla hederliga diktaturen, myglarna, maffian, propagandakungarna, rasisterna, und so weiter.

Allt som finns utanför nätet finns på nätet och mer därtill. Allt som går att böja åt det ena hållet går även att böja åt det andra. Men, nu talar vi om TV, och specifikt om en sporthöjdpunkt när halva den amerikanska befolkningen slår sig ned för att titta på TV. Minns ni hur det var på den tiden Sverige hade enbart två kanaler och de visade Dallas på den ena? Småstäders gator tömdes på folk, barncyklar låg slängda i högar när ägarna haft bråttom in, fotbollar rullade fortfarande ensamt på grusplaner. När jag bevittnade hur en småstad förvandlas till en spökstad första gången trodde jag att jag hade missat ett gaslarm. Men, nej, det vara bara "sallad på teven".

Den slags uppmärksamhet har the Super bowl, complete and undivided attention som min lärare Mr. Nadermier brukade säga. Vänner har TV-tittar fester med chips och öl, familjer och grannar samlas med en dos fredagsmys och pizza, flera generationer samsas runt TVn som om det vore Kalle Anka på julafton. Det är den uppmärksamheten politisk reklam nu kan få, och den första filmen som får gå över den osynliga gränsen som NBC och CBS följt i så många år, är en anti-abortfilm sponsrad av den kristna högern. Är det någon annan som minns när Clearchannel blockerade anti-krigsreklam i Times Square och varhelst de hade sin affischpelare, vilket är i stort sett överallt? När en ägare av kanalen emotsätter sig ett budskap kan det inte nå ut alls. Att anti-abortfolket gör reklam är inte ett problem, så länge pro-abortfolket också får det. Så länge det finns regler om hur man får göra politisk reklam har jag heller inget emot att allas åsikter få komma till tals, det är helt riktigt. Men reglerna tycks vara rätt lösa i USA, som jag har plockat isär bit för bit i min post: "The National Organization for Marriage commercial, perfect FUD." kan man tydligen ljuga hej vilt om man har lust. Hoppas innerligt att det dröjer innan vi får se sånt här på Super Bowl:

Dr Dwight McKenna for New Orleans Coroner - Igor - (2010) :30 (USA)

(Bakgrunden till denna kampanj finner du här; Coroner Frank Minyard and the undergound trafficking of body parts )

  • Ja, just det, jag glömde helt att "milla" på newsmill. Gjorde det i den första postningen, men när jag skulle rätta några stavfel genom att lägga upp en ny artikel glömde jag bort att lägga till den där millningsgrejen. Nåväl. Läs även andra bloggares åsikter om super bowl, reklam, newsmill

Great! You’ve successfully signed up.

Welcome back! You've successfully signed in.

You've successfully subscribed to Dabitch.net.

Success! Check your email for magic link to sign-in.

Success! Your billing info has been updated.

Your billing was not updated.